Wanneer je een bedrijf hebt, wil je tegenwoordig daar zo snel mogelijk een professionele website bij die goed vindbaar is in de zoekmachines. Hiervoor heb je de keuze uit meerdere bedrijven, maar kies je dan voor full service internet marketing of een combinatie van online marketing en webbouwen? Het verschil lijkt klein, maar is wel degelijk aanwezig.

Wat is full service internet marketing?

Full service internet marketing wordt door een full service internetbureau uitgevoerd. Het verschil met een online marketing bureau ligt in de focus van de bedrijven. Een online marketing bureau concentreert zich op het optimaliseren van online activiteiten van de klant, terwijl een full service internet marketing een breder bereik heeft. Een full service internetbureau maakt en onderhoudt een website voor je bedrijf en voert de online marketing activiteiten uit.

De taken van een full service internet marketing

Voor welke marketingactiviteiten kun je terecht bij een full service marketing? Bij een full service internet marketing kies je voor een compleet pakket voor zowel online als offline marketing. Hieronder volgen de taken:
• E-mail marketing
• Video marketing
• Social media management
• Content creatie
• Zoekmachineoptimalisatie
• Online adverteren

De voor- en nadelen van een full service internetbureau

Het grote voordeel van een full service internetbureau is dat alle online zaken zich binnen een bedrijf bevinden. Er hoeft geen samenwerking plaats te vinden tussen meerdere organisaties om je gewenste internetresultaten te bewerkstelligen. Dit zorgt eveneens voor korte communicatielijnen en dus een gemakkelijk contact. Het grote nadeel is dat door het brede bereik aan specialisaties er niet heel erg verdiept wordt op online marketing en webbouwen afzonderlijk. Alles wordt goed uitgevoerd, maar niet perfect. Zoals wel het geval is, wanneer je voor deze taken afzonderlijke bureaus inschakelt.

CORE SERVICES