Illustratie FAQ
Digitale marketing is elke vorm van marketing die is gericht op smartphones, laptops, tablets en eigenlijk elk ander apparaat dat verbinding kan maken met wifi. Traditionele marketing zal zich richten op radio, tv, print en film, terwijl we bij digitale marketing willen denken aan apps, websites, blogs, sociale media, e-mail en online content.
JA JA JA. U hoeft uw traditionele marketinginspanningen niet te vervangen door digitale, maar het is 2021 en als het woord digitaal niet in uw marketingstrategie voorkomt, zal uw bedrijf niet gedijen. Zo simpel is het eigenlijk.

Zoekmachineoptimalisatie is het gebruik van on-page en off-page tweaks en tactieken om ervoor te zorgen dat uw pagina hoger scoort in zoekmachines. Een voorbeeld van een van deze tactieken is ervoor te zorgen dat deze blog minimaal 1000 woorden bevat, want dat is wat Google de voorkeur geeft.

Trefwoorden zijn de woorden en woordgroepen die zoekers gebruiken, meestal in een zoekmachine. Dit zijn de woorden die we gebruiken bij het zoeken naar pagina’s, afbeeldingen, video’s, blogs, elke vorm van informatie of inhoud op internet. Deze trefwoorden moeten strategisch in uw pagina’s en inhoud worden ingevoegd.

Een website die lange tijd stilstaat, zonder nieuwe of verse inhoud, is niets meer dan een online brochure voor uw bedrijf. Een succesvolle website zal communiceren met consumenten en nieuwe en actuele informatie en inhoud bieden. Ook op het gebied van SEO geeft Google veel de voorkeur aan een website die consequent wordt bijgewerkt. Er is geen specifieke tijdslimiet voor het updaten van uw website, zorg er alleen voor dat deze relevant blijft.

Een blog is het meest gebruikte platform voor het delen van marketingcontent. In 2021 zegt zelfs 55% van de marketeers dat bloggen hun eerste marketingprioriteit is. Dit komt doordat blogs consumenten aanspreken door hen entertainment en relevante informatie te bieden. Bloggen kan voor letterlijk elk bedrijf worden gebruikt, van een plaatselijke modeboetiek tot een advocatenkantoor tot een bouwbedrijf. Dus in een notendop, ja, we raden zeker aan om een ​​blog te hebben.

Facebook? Streef naar één keer per dag en zeker niet minder dan drie keer per week. Instagram? Een of twee keer per dag. LinkedIn? Minimaal twee keer per week en maximaal één keer per dag. Twitter? Deze is iets gevarieerder, maar over het algemeen is overal tussen de 3-30 tweets per dag goed.

Als het op bloggen aankomt, moet je zeker denken aan wekelijkse berichten in plaats van maandelijkse berichten. We raden zelfs elke week 1-2 blogposts aan. Er is echter geen definitief magisch getal als het gaat om bloggen. Lange tijd is er de perceptie dat hoe vaker je post, hoe beter, terwijl dit in feite niet altijd het geval is.
‘Als je te weinig berichten plaatst, vergeet je publiek dat je bestaat en verdwijn je snel in de diepe, duistere uithoeken van hun geest. Als je echter te vaak post, zul je een complete overlast worden en zullen ze er bang voor zijn dat je posts hun feed te vol krijgen. “- Neil Patel
Dit geldt voor zowel posts op sociale media als blogs. Je moet kwaliteit niet opofferen aan kwantiteit. 3 uur besteden aan het onderzoeken, schrijven en bewerken van een echt geweldige en interessante blog is veel beter dan 3 uur besteden aan het samenvoegen van twee blogs die niet goed zijn onderzocht of bewerkt.

Ten eerste moet u zich concentreren op de sociale mediaplatforms met de meest actieve gebruikers. Dit zijn (in volgorde) Facebook, YouTube, Instagram, Twitter en LinkedIn. Vervolgens moet u bepalen waar uw doelgroep hun tijd doorbrengt en uzelf informeren over de demografische gegevens. Wat zijn hun gedragspatronen? Aan wat voor soort inhoud geven ze de voorkeur? Hoe beïnvloedt sociale media hen als consument?

Vast en zeker! U moet er nooit van uitgaan dat, omdat sociale media zo enorm populair zijn geworden, het voldoende is om uw digitale marketingstrategie uitsluitend op sociale platforms te richten. Er zijn meer actieve e-mailaccounts dan actieve accounts op sociale media ter wereld. E-mailmarketing is meer privé